Artikkel: Laste stressi põhjustame meie, täiskasvanud — vaata, kuidas me seda teeme

Üksteist aastat tagasi hoiatas stressiuurija, dotsent Peter Währborg ajalehes Aftonbladet avaldatud artiklis, millised võivad olla laste stressi tagajärjed tulevikus: „Kümne aasta pärast näeme noorte plahvatuslikku haigestumist. Väga noori inimesi tabab veresoonte lupjumine, diabeet ja ülekaalulisus.”

Kahjuks oli tal õigus. Sealmaal me praegu olemegi. Kui ta artikli kirjutas, ei suutnud me ette kujutada, kui tähtsaks muutub tehnika kasutamine nii lastele kui ka täiskasvanutele. Kuhu jõuame järgmise kümne aastaga? Nii küsivad populaarse raamatu “Ela hetkes, stressa vähem” autorid Mats ja Susan Billmark.

Lapsevanemad hoolivad oma laste arengust ja nende ergutamisest. Lapsed käivad ülerahvastatud lasteaedades ja koolides. Paljudel vanematel pole mingit aimu, mis lastega seal iga päev üldse toimub. Lisaks nõudmistele, mida lapsed endale ise esitavad, püstitavad nii sõnastatud kui ka sõnastamata nõudmisi ka õpetajad ja sõbrad.

Loe edasi perejalaps.ee-st: http://perejalaps.delfi.ee/lapsetervis/laste-stressi-pohjustame-meie-taiskasvanud-vaata-kuidas-me-seda-teeme?id=74687231