Poialpoisid Mai Koolis.

Kuidas pöialpoisid Pöialpoisi lasteaiast Mai Kooli katsumas käisid.

5. mail lükkasid 49 vaprat Pöialpoisi lasteaia last kell 10 Mai kooli ukse lahti, et lähemalt vaadata, mis koolis sünnib ja kas tasub siia majja sügisel tulla.

Kohe peale koolimajja sisse astumist jagunesid pöialpoisid kahte rühma.

Üks rühm võttis suuna arvutiklassi, kus neid ootasid õpetajad Merle Mänd ja Tiiu Vendel, et arvutis Lego klotsidest madusid ehitada. Õpetaja Merle rääkis lastega madudest ja nende hingeelust ning juhtis pöialpoisid osavalt läbi esimese matemaatikatunni keerdkäikude: loeti täppe ja arvutati kokku, kui suure mao  keegi ehitas. Tunni lõpus lasti oma nobedad näpud käiku, et lahendada kahe sõbra probleem, neile päris silda, päris Lego klotsidest ehitades. Oli parajalt keeruline. Aga põnev.

Teise rühma etteotsa asus õppealajuhataja Kaja Tammetalu, kes juhtis oma pöialpoisid Mai kooli pikkadesse salapärastesse koridoridesse, tutvustas koolimaja. Astuti sisse õpetajade Gitta Tohvi, Maimo Sommeri ja Jane Puki tundidesse, kelle juurde lapsed sügisel tulevad. Oli huvitav vaadata, mida suured juba oskavad.

Poole tunni pärast tegid pöialpoiste rühmad vahetust.

Tunni aja pärast ühinesid pöialpoiste rühmad kooli aulas, et kohtuda õpetaja Ruth Vaiksaare ja tema õpilastega 4. b klassist. Neljandikud esitasid pöialpoistele oma lemmik rahvatantsu „Ojake“. Kohtumine lõpetati ühises tantsumängu ringis.

Tagasi lasteaias, otsustasid lapsed, et see Mai kool on ikka tore kool: saab arvutis Lego klotsidega mängida ja arvutama õppida ning oma käega sõpradele silda ehitada, suured lapsed on sõbralikud, oskavad hästi ise tantsida ning neidki õpetada. Õpetajad tundusid ka sõbralikud ja targad.

Sellesse kooli tasub ikka minna küll!